Információk

Lassan egy hét telt el a XII. Mogyi Triatlon verseny óta, így egy kicsit megkésve, de nézzük hogy alakult a hazai versenyünk.

Előttünk egy héttel Európa Bajnokságot rendeztek, ahol a legjobbak egyéni és váltó versennyel dupláztak, valamint a mostani hétvégén Dunaújvárosban Szuper Sprint versenyt rendeznek, így mivel túl sok jelentkező nem lett volna nekünk törölnünk kellett a méltán népszerű kieséses számot. 2 fél nap helyett, így egy hosszú napba lettek megrendezve a számok

Az időjárás nem volt túl kegyes a verseny napján, így az első 2 számnál a gyermek illetve újonc futamoknál a versenybíróság törölte az úszást és duatlon versenyt rendeztünk. Kerékpár pályán megtartva az első futást, hogy a depó rendjével minden rendbe legyen és az első futás után már a triatlon pályán haladhattak a versenyzők. Újoncoknál Czigány Bánk ismét hozta a dobogót, valamint gyermek korosztályban Érczy Janka és Virág Előd is befért a legjobb 10 közé, ahonnan Kalmár Nóra egy hajszállal csúszott ki.

Szerencsére az idő javult így a Serdülők és legkisebbek, már a rendes kiírt triatlon illetve Aquatlon versenyüket tudták teljesíteni. Délután 1kor rajtolt a felnőtt férfi mezőny futama, mely már Amatőr Országos Bajnoki címről szólt, őket követték a hölgyek Ifitől az Elitig minden korosztály egyben rajtolva. “Amatőrjeink” szépen teljesítettek, Flander Marci elhozta az abszolút első helyet , valamint a csapat is első lett Veréb Dáviddal és Jámbor Dániellel kiegészülve. Faldum Kitti is szerzett egy első helyet korosztályában, valamint Resál Zsanett és Veréb Dávid is felállhatott a dobogóra egyéniben. A szenioroknál Lenti Zsoltot hazai pályán sem tudták legyzni, így Ő is újabb arannyal tért haza. A lányok futama után ismét gyülekeztek a felhők, és ha olyan rosszul nem is nézett ki a helyzet mint reggel, a versenybíróság ismét a duatlon mellett döntött, mivel érvényben volt a másodfokú viharjelzés és így nem volt engedély az úszás megtartásához. A legizgalmasabbnak ígérkező  Elit illetve Ifi Junior számban így kimaradt az úszás és Duatlon versenyen dőltek el az Országos Bajnoki címek.

Ehhez közülünk legjobban Karai Levente alkalmazkodott, aki kitűnő versenyzéssel hozta el az egyéni Ifjúsági Országos Bajnoki címet. Sajnos címvédésnek nem örülhettünk, mivel Király István legjobb mogyisként az 5. lett, Faldum Gábornak pedig be kellett érnie egy 8. hellyel ezúttal. Némi vígasz, hogy Czigány Andrissal kiegészülve a csapat első hely itthon maradt.

Esőben viharban kezdődött és esőben is ért véget a nap, nem kímélve az eredményhirdetést illetve az elpakolást.

Idén rekord létszámú versenyző jött el és közel 700-an versenyeztek vasárnap és távoztak reméljük elégedetten.

Köszönjük a sok szurkolást és segítséget annak aki eljött a versenyre, valamint köszönjük a türelmet annak, akinek esetleg kellemetlenséget okozott a lezárás a városban.

A versenyről készült képek megtalálhatóak itt, valamint különböző facebook oldalakon, amelyeket majd igyekszünk megosztani

Fotók megtekintése


Tisztelt Sporttársak!
Az újonc és a gyermek futamok rajthelyei az előnevezés során megteltek!

Kérjük, hogy helyszíni nevezésre már ne hozzanak a két kategóriába helyszíni nevezésre versenyzőt, mert nem tudunk számukra rajthelyet biztosítani!

Megértésüket ezúton is köszönjük!

XII. Mogyi Triatlon Rendezői Csapata


A verseny hivatalos útvonalai:

Úszás 200 m (1 kör)

Úszás 500 m (1 kör)

Úszás 750 m (2 kör)

Bicikli térkép 4 km – minden táv ezen versenyez

Futás – 1,2 km

Futás – 2 km (1 kör)

Futás – 3 km (2 kör)

Futás 5 km (3 kör)